1. Turovka
  2. -
  3. Zpravodaj
  4. -
  5. 20. 07. 2019 DIVADLO + KARNEVAL + BOJOVKA V TUROVCE | 37.ROČNÍK | 23.-24.8.2019

20. 07. 2019
DIVADLO + KARNEVAL + BOJOVKA V TUROVCE | 37.ROČNÍK | 23.-24.8.2019

 
V  loňském roce 2018, proběhla celá tradiční akce. Karneval, diskotéka i noční hra. I když večerní počasí moc nepřálo, přesto noční hru prošlo 19 dětí a asi 45 dospělých. Počet účinkujících byl 21, což je o 4 méně než bylo třeba. Snížila se tak atraktivita jednotlivých stanovišť, víc účinkujících než jeden na stanovišti, je vždy lepší.
U loňského večerního ohně jsem opět dostal mnoho slibů od rodičů, že se tentokrát někteří přidají k účinkujícím. Rád přivítám všechny nabídky. K letošní bojovce je třeba řádově 25 účinkujících, ale může se uplatnit i více lidí. Všechny zájemce přivítám na mobilu 608 780 211 nebo na e-mailové adrese vyvadil.ruda@centrum.cz, nebo jako osobní návštěvu v Turovce č. 14 (od 19.8.2019). Letošní název bojovky je „Kdo spřádá sny“. Tak ať se účinkujícím a dětem líbí!
Ruda Vyvadil
Dále Vás zvu na představení divadla Akorát, které chce pobavit malé i velké diváky divadelní pohádkou „Zlatovláska“ a to v pátek 23.8.2019 od 20:30 hod. Otevřená scéna bude umístěna na „Plešákovic zahradě“. Pozemek je v kopci hned vedle silnice po pravé straně, za cedulí s označením obec Turovka, ze směru od obce Bělá. Přístup na zahradu bude označen. Vstupné je jako vždy dobrovolné, celý plakát na představení zde.
Zlatovláska
Napsal a podle předlohy Karla Jaromíra Erbena upravil Honza Krčma.
Výpravná pohádka v činoherním provedení z velké části kopíruje svou filmovou předlohu a to včetně písniček jako např. Já ti prstýnek dám a další. Kuchař Jiřík je svým králem vyslán do světa, aby mu přivedl zlatovlasou pannu. Na své cestě Jiřík zachrání mravence, krkavce a rybku, kteří mu na oplátku pomohou splnit úkoly, díky kterým si pro svého pána vyslouží Zlatovlásku. Co by to ale bylo za pohádku, kdyby nám Jiřík zůstal na ocet……. A co by to bylo za divadlo, kdyby jen opisovalo již napsané, a tak i dospěláky čeká překvapení v podobě vhledu do problematiky zkoušení tohoto vše známého kusu. A hlavně, milí malí i velcí diváci, je důležité si uvědomit, že zášť a zloba se  netrestá  jenom v  pohádkách…..